Kapel Santa Eulalia

De oorspronkelijke kapel werd gebouwd naar aanleiding van een veldslag die plaatsvond  in 1240. De overwinnaar zwoer om er elk jaar een ​​bedevaart naartoe te houden. De eerste schriftelijke gegevens die spreken van een bedevaart naar het heiligdom van Santa Eulalia, dateren uit 1543. De oorspronkelijke kapel werd verbouwd in 1609, in 1623 en in 1782. Een laatste verbouwing is van 1891. Op een grafsteen  in de sacristie van de kapel staat te lezen "Deze kapel werd opgericht door D. ANTONIO DE PADUA SAAVEDRAD en RODRIGUEZ DE LA GUERRA, graaf van Alcudia en Gestalgar op 24 februari 1891. De bouwmeester uit Villena was FRANCISCO Gran. "


De huidige kapel werd gebouwd in het begin van de twintigste eeuw. Gebouwd met muren en steunberen in metselwerk. De witte voorgevel met hoeken en deur gemarkeerd in okerkleurige steen, had een zinken oversteek ondersteund door sierlijke smeedijzeren steunen. Boven de toegangspoort, juist onder het klokje, een rond uurwerk.
 

De kapel heeft een schip van 11,30 meter op 5 meter., drie paar pilasters met kapitelen en bogen. Het koor is toegankelijk via een houten trap, afgebakend door een open ijzeren balustrade. In nissen de Maagd van Smarten, Santa Eulalia en San Blas. Een  reeks muurschilderingen hebben betrekking op "Jezus en de kinderen", geschilderd door Puchades, die ook de muurschilderingen maakte in het theater.

De kapel is niet meer toegankelijk voor publiek.