Theater Cervantes

 Het Theater Cervantes is gelegen aan de achterzijde van het alcoholfabriek. Het werd gebouwd in de late negentiende eeuw, net als alle andere gebouwen van de kolonie. Het podium is vermoedelijk nog voor 1940 gesloopt. Het is een vierkant gebouw met Italiaanse kenmerken. Er was een groot podium versierd met lijstwerk en toegang tot scènes aan beide zijden. Boven het podium waren voorzieningen om het geluid te verbeteren. Het theater had een hoofdingang met bovenluik op het oosten en een zijdeur aan de westelijke muur. Het halfronde venster met traliewerk in het gebouw is het loket. Ter hoogte van het podium zijn een aantal akoestische gaten in de muur die diende om de akoestiek te verbeteren en stuiteren van geluid en echo's te voorkomen. 
De Patio's bestaan uit een metalen structuur  afgedekt met houten balken.  Het podium en alle machines van de scène zijn verloren gegaan.Het interieur is een reeks van alledaagse taferelen en portretten van vijf beroemde mensen. In het centrum, op het koor, is het portret van Miguel de Cervantes, die de naam gaf aan het theater. Op de zijkanten zijn er muurschilderingen van o.a. Manuel Linares Rivas, Jacinto Benavente, E. Serrano en Ruperto Chapi.  
De fresco's van landschappen vertegenwoordigen, onder andere, het centrale plein van de kolonie van Santa Eulalia, het alcoholfabriek, het paleis van de graven, een magazijn, het kunstmatige meer gebouwd in de nabijheid van Vinalopó en een stoomtrein die aankomt aan het station van de kolonie.


meer foto's van het theater klik HIER